Symposium om Thingstad/Wærdahlgruppene 17. november 2015

Klikk på»Symposium 2015,  så kommer invitasjonsbrosjyren opp.

Symposium2015

Invitasjon til deltakelse i et symposium om Thingstad/Wærdahlgruppene, tirsdag 17. november 2015, fra kl. 1800-2100.

Sted: Seminarrom på Rustkammeret/Erkebispegården/Kongsgårdsgata 1d.

Invitasjonen går til alle som måtte være opptatt av å løfte frem/er interessert i informasjon om  Thingstad/Wærdahlgruppenes innsats under 2. verdenskrig.

Program:

1800-1815: Åpning ved kommandant Morten Henriksen

1815-1845: Innledning med Halldis Neergaard, som gjorde en stor artikkelrekke i Adresseavisen 2013 og 2014 om Thingstad/Wærdahlgruppene og som har uttalt: «Dette er kanskje det viktigste arbeidet jeg har gjort i mitt liv!»

1845-1930: Innledning med Bjørg Eva Aasen, utstillingsansvarlig for «Mørke spor» og med nyervervet forskingskunnskap om hva som skjedde spesifikt av motstandsarbeid ved Marienborg og NSB i Trøndelag.

1930-1945: Pause med kaffe

1945-1950: Panter Tanter Produksjoner synger «Partisanmarsj», akkompagner av Magnar Engen.

1945-2030: Innledning med Berit Rusten (Panter Tanter Produksjoner), som har gjort en master i faglitterær skriving, en forestillingstrilogien «Den røde fyrbøteren og partisanbroderiene» og som planlegger en performance «Røde Spor» (tidligere arbeidstittel «Den røde flyktningruten») som en togtur fra Trondheim til Østersund i mai 2016. Hun vil foredra rundt respons og fortellinger som har poppet opp i kjølvannet av sitt arbeidet.

2030-2100: Fortellinger og spørsmål fra salen. Om noen måtte ha brev, objekter og bilder; ta gjerne med dette! Ikke for inn levering, men,  kanskje kan det gi nye informasjon

Bakgrunn

Arrangementet legges til 17.november, på datoen 72 års dagen etter at 8 fra Wærdahlgruppa ble skutt, og kan sees som en minnemarkering.

Ide

Trondheim og Trøndelag distrikt mangler foreløpig en helhetlig og tilgjengelig dokumentasjon om de kommunistledede Thingstad/Wærdahlsgruppenes innsats. Målet med symposiumet er å samle så mye informasjon som mulig om Thingstad/Wærdahlgruppene og på den måten legge grunnlaget for bok/bøker, film, utstilling og videre forestillingsideer.

Støttet av Trondheim Kommune, Forsvarets avdeling for kultur og tradisjon (FAKT) og Rustkammeret. Initiert av Panter Tanter Produksjoner. Symposiumet kan sees som et verksted for research, og har en plass i Propellens fagprogram «Hva er dokumentarisme i teateret?»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s